Payment with Klarna Payment with Swish
leverans 2-4dagar, säkra betalningar

Glögg från Alterheden

  • 89 kr

God härlig Glögg tillverkad i Piteå på norrländska råvarorRabarberglögg.OchMidvinterglögg ( lingon och rönnbär)Glöggens historiaGlöggen tog i slutet av 1800-tal


I lager.
Dela

God härlig Glögg tillverkad i Piteå på norrländska råvaror

Rabarberglögg.

Och

Midvinterglögg ( lingon och rönnbär)

Glöggens historia

Glöggen tog i slutet av 1800-talet den form som vi har idag. Glöggflaskorna dekorerades med färgglada julsymboler. Glödgat vin, glögg var redan Gustav Vasa var förtjust i. Glöggen kokade hans bryggare ihop åt honom. I vårt land blev glögg populär som hälsodryck under medeltiden.

Vad är glögg?

Glögg är en nordisk dryck som dricks varm framförallt till jul. Ordet glögg kommer från "glödga" som just betyder värma upp. Glöggen vara av druva. AlterHedens egen glögg är kokad av olika bär.

Hur värmer man glögg?

Glögg värms till ca 60 grader. Öppna glöggflaskan, häll i kastrull och värm tills det skjuder lite. Vill du värma en kopp är det enklast i micron. Värm inte för mycket.Vilka tilltugg är gott till glögg?

Glögg serveras varm tillsammans med pepparkakor, russin och hackad mandel. Sätt ned russin och mandel i koppen med glögg avnjut med att äta med sked och dricka. Pepparkakan äts till.

Hur lång hållbarhet är det på glögg?

AlterHedens glögg är hållbar över två jular. Bäst före datum är angett med stämpel på flaskan. Många ringer och frågar om det finns en risk att dricka gammal glögg. 

Bäst före datum är ingen exakt tidpunkt när glöggen blir dålig. Det bästa är att själv avgöra genom att se och smaka.